Loading...
Menu

Το ΙΒ στο Οpen House Thessaloniki 2012

 

Το ΙΒ στο Οpen House Thessaloniki 2012

Για ένα Σαββατοκύριακο (24 &25/11) , εξήντα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της Θεσσαλονίκης άνοιξαν τις πύλες τους στο κοινό, μετατρέποντας την  πόλη σε ένα μεγάλο ανοιχτό «μουσείο» με εκθέματα τα ίδια τα κτίρια. Αυτή ήταν μία από τις κεντρικές δράσεις του Open House Thessaloniki 2012 που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 15 μαθητές και οι καθηγητές εικαστικών του ΙΒ, Phil Simmonds και Christine Douris, επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του Open House τα δύο κτίρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους, κεντρικούς αλλά και παρασκηνιακούς, όπως τα καμαρίνια των  πρωταγωνιστών. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ το Σάββατο 24 Νοεμβρίου η ξενάγηση συνεχίστηκε σε εμβληματικά βυζαντινά μνημεία όπως η Αγία Σοφία και η Αχειροποίητος, και κτίρια της οθωμανικής περιόδου.

Το Open House, ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και την προώθηση της Αρχιτεκτονικής, ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και αφοσιωμένους υποστηρικτές. Μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε 21 πόλεις, μεταξύ των οποίων οι: Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Ελσίνκι, Μελβούρνη, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη, Λισαβόνα κ.α. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το Open House ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.


Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead